CORALUL – MARGEANUL

Coralul , (care in romaneste este numit si margean ) este o colonie de polipi apartinind celenteratelor si care comunica intre ele prin „schelete’’ calcaroase.Culoarea coralului poate fi alba sau rosie,dar sau intalnit si corali de culoare albastra,neagra sau aurie,insa cea mai scumpa varietate de coral este cea alba cu puncte roz.Recifurile de corali sunt intalnite pe coastele Italiei,Spaniei,Frantei,Florida Filipine,Japonia …in ape limpezi ,calde .Atat perlele ,chihlimbarul,jaisul cat si coralul sunt pietre organice ,deci necesita o ingrijire deosebita  ferite de produsele chimice de curatare sau de produsele cosmetice (creme,farduri ,parfumuri…) .

Denumirea coralului inca starneste semne de intrebare : unii spun ca provine din grecescul „korallion” – ce inseamna greu ,sau dupa numele unei formatiuni de corali „kura-halouri” ce poate avea traducerea de sirena sau din limba ebraica „Goral” – demunirea  unei  pietre mici.

Coralul  este  una din  cele  cinci pietre sacre folosite de catre tibetani , fiind folosit ca remediu medical ,ca podoaba dar mai ales de folosinta religioasa.

Coral  este considerat  a fi purtator de puteri talismatice ,este piatra celor din zodiile Berbec,Taur,Balanta si Pesti sau cei nascuti in lunile Februarie,Aprilie ,Octombrie ,Noiembrie.

Piatra de coral (rosul )este benefic pentru sistemul muscular,circulator ,cardiac , tiroida , splina inima vase de sange,bila ,oase,insomnii,astm,hemoragii dar este de preferat ca cei hipertensivi  sa –l evite.Purtat la gat ,corarul  rosu poate preveni bolile de piele.

Puterea coralului mareste intelepciunea,intuitia ,capacitatea de comunicare judecata si mai ales regleaza  campul energetic  uman.

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: